Kiss Me Lass From Marmorea’s Shelter – Joy

Joy in stand

Geslacht: teef
Gebdat: 06-01-2011
Overleden: 10-12-2019
Leeftijd: 8 jaren, 11 maanden en 4 dagen
MDR1: ++
CEA:  (drager)
Stamboom

Joy is helaas niet oud geworden. Ze was een op en top moedertje en een hele goede alpha-teef. Ze leidde de groep perfect. Niet eerder hadden we iets aan Joy gemerkt. Op een gewone doordeweekse avond horen we gekras over de vloer. Iets dat we wel vaker horen als er weer eens een botje onder de verwarming ligt. Deze keer stopte het echter niet. Toch maar eens kijken. We schrokken heel erg toen we zagen dat het niet één van de honden was die zijn botje probeerde te pakken maar dat het Joy was die een epileptische aanval had. Gelukkig duurde de aanval niet lang en kwam ze snel weer bij haar positieven. In de loop van de avond bleef alles normaal. We besloten haar maar mee naar onze slaapkamer te nemen. Al snel kreeg ze daar weer een aanval. Deze keer duurde het wat langer voordat ze weer bij kwam. Tot vroeg in de morgen bleef het daarna goed gaan. Zo rond 7:00 kreeg ze weer een aanval. We besloten de dierenarts te raadplegen en daar konden we direct terecht. Wat de dierenarts ook deed, uit deze aanval is ze niet meer gekomen. Telkens wanneer de dierenarts probeerde haar bij te brengen begonnen de aanvallen weer opnieuw. We hebben dit tot de loop van de middag de tijd gegeven. Waarschijnlijk is de oorzaak een hersentumor geweest. Omdat er geen enkele verbetering was en het nog maar de vraag was wat Joy nog zou kunnen mocht ze toch nog uit de aanval bij zou komen hebben we het moeilijke besluit genomen… in het bijzijn van ons als gezin hebben we haar bij de dierenarts moeten laten inslapen. Zo plots en nog zo jong…. We hebben Joy mee naar huis genomen zodat de andere honden afscheid van haar konden nemen en hebben haar vervolgens zelf naar het crematorium gebracht. Daar hebben we haar voor de laatste keer geknuffeld en afscheid van haar genomen. Een aantal dagen later hebben we de as van Joy mogen ophalen. Joy staat nu in een mooi gouden hart bij ons in de woonkamer zodat ze nog steeds heel dichtbij ons is en haar niet zullen vergeten en regelmatig nog leuke herinneringen aan haar kunnen ophalen.

Joy, bedankt voor je liefde en trouw. Slaap zacht 😪

Joy is ons sable teefje. Ook Joy is eigenlijk onverwachts bij ons gekomen. Thea (de Jong van sheltiekennel “from Marmorea’s Shelter”) waarmee wij een hechte vriendschap hebben was ziek en verwachtte een nestje. Ik was zelf herstellende van een longembolie. Zoals “de lamme de blinde hielp” ben ik een weekje bij  Thea gaan logeren om haar te helpen. Het nestje van Ruby x Teddy (Anahera From Marmorea’s Shelter & Eastdale Just A Space Destiny) was toen maar net geboren.

Ruby heeft mij in die week omgekocht met dikke zoenen en een blik van  “Wat vind je van mijn kids, is er wat voor jou bij?”. Ik dacht: “wat een schat”. Uit dat nest moet toch zeker wat goeds komen. Joy was een prachtig lief pupje maar eigenlijk zouden we nu een blue merle teefje aan onze roedel gaan toevoegen. Dit was immers al eerder mis gegaan toen wij Ledger jr. onverwachts kregen.

Ach, dachten we wat maakt het uit. Die blue merle komt er vast ook nog wel, sable vinden we ook heel mooi en deze pup is bijzonder mooi. Die kans laat je je neus toch niet voorbij gaan. Daarnaast zochten we inmiddels naar een geschikte teef om samen met Ledger jr. een nestje te fokken. Weer geen blue merle dus maar wel een schitterende sable pup.

Joy is een lieve hond en heeft het zoenen van haar moeder geërfd. Wie Ruby of Jewel uit sheltiekennel “from Marmorea’s Shelter” kent begrijpt zeker wat wij hiermee bedoelen. Als ze je eenmaal de vriendschap hebt verklaard kan ze je wel plat kussen. Ze is een echte sheltie dus laat regelmatig wat van zich horen en is beslist geen fan van Labrador-achtigen. Naar vreemden toe kan ze in eerste instantie wat terughoudend zijn en moet ze eerst eens even kijken wat voor vlees ze in de kuip heeft. Als ze je eenmaal kent is het je beste vriendin. Het is een zeer alert, supersnel en wendbaar hondje. Op de strandjes, in de uiterwaarden waar onze honden regelmatig lekker rennen, is ze zeker de snelste in de roedel. Haar pootjes gaan dan zo snel dat het lijkt dat deze de grond niet meer raken en  ze lijkt te vliegen. Met haar wendbaarheid is ze zelfs Ledger te snel af. Ze kan er geen genoeg van krijgen, troeft Ledger continu af en Ledger laat dan brommend zijn ongenoegen horen! Ze lacht hem uit! Ja, in Joy zit pit.

Ze is slim, gek op balspelletjes, ziet als eerste de konijnen in de uiterwaarden en spoort de andere honden aan om haar te helpen de konijnen te vangen. Dit is echter een verloren race. De konijnen zijn hen altijd weer te snel af…

Als Joy loops is en zij niet mee kan en wij de andere honden lekker laten rennen  dan merk je pas echt dat de gangmaakster er niet bij is. Ze missen haar en haar actie. Ja, zonder Joy is de roedel echt niet compleet.

Net als Ledger is Joy altijd in je buurt en geeft je regelmatig een klein tikje met haar neus tegen je been alsof ze wil zeggen: “Baas, ik ben bij je hoor”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *