Black Star of the Sheepdog Jumpers – Thaigo

Thaigo

Geslacht:  
Gebdat: 22-5-2009
Overleden: 01-08-2020
Leeftijd: 11 jaren, 2 maanden en 10 dagen
stamboom

Al langere tijd was Thaigo minder actief. Omdat het ons zorgen baarde hebben we van alles laten onderzoeken. Het had er de schijn van dat de oorzaak bij de longen moest worden gezocht. Vandaar dat we we naast onze eigen dierenarts ook specialistische hulp hebben gezocht. We zijn diverse keren voor onderzoek bij Veterinair Neuroloog en Internist Gezelschapsdieren Paul Mandigers geweest. Helaas leverden al deze onderzoeken niet een echte oorzaak op. Omdat Thaigo niet veel meer in beweging was werd er vanuit gegaan dat dat ook de oorzaak was van het feit dat Thaigo steeds dikker werd. Daar de specialistische onderzoeken niets opleverden hebben we uiteindelijk besloten om bij onze eigen dierenarts een uitgebreid onderzoek te laten uitvoeren van de buik om te zien of er wellicht toch een andere oorzaak was van het steeds dikker worden van Thaigo. Tijdens het maken van die echo bleek al snel dat er daar iets goed fout was. Zijn buik was bijna volledig gevuld met tumoren die zich hadden ontwikkeld vanuit de milt. Vanaf dat moment was duidelijk waarom Thaigo geen energie meer had. Om hem een langer lijden te besparen hebben we Thaigo de volgende dag thuis naast ons op de bank in het bijzijn van de kinderen rustig laten inslapen. Nadat alle andere honden afscheid van hem hadden genomen hebben we Thaigo zelf naar het crematorium gebracht waar we rustig afscheid van hem hebben genomen. Na een paar dagen hebben we de as van Thaigo opgehaald en staat dat nu in een mooi zwart hart naast dat van Joy bij ons in de woonkamer en is daardoor nog steeds dicht bij ons…

Rust zacht trouwe vriend 😪

Thaigo is onze eerste hond, een driekleur reu met een heel lief zacht karakter. Als pup was zijn vacht donker bruin en waren we benieuwd of hij ooit mooi zwart zou worden. Ons maakte het niet uit , al was hij paars met stippen geweest. Hij is ons eerste hondje en we wilden gewoon een lieve huishond én als zijn vacht donker bruin zou zijn, dan hadden wij toch zeker wel een bijzondere sheltie. Maar de vacht veranderde toch.

thaigo_weegschaal

Thaigo is nu mooi diep zwart. Dat heeft hij van zijn moeder Pam meegekregen. Het zachte en op avontuur gaan dat heeft hij van zijn vader Twix. Thaigo kruipt atijd tegen je aan en gaat ’s avonds mee naar boven slapen op zijn grote kussen. Hij is een echte kroelkont. Het liefst wil hij de hele dag geaaid worden.
Met Ledger en Joy speelt hij graag. Thaigo houdt ook van spelletjes. ballen vangen, verstopte snoepjes zoeken, spelen met de voederbal enz. Het is een slim hondje. Hij is de enige hond bij ons die op commando kan blaffen en zwijgen… als er tenminste geen kat in de buurt is.

Thaigo heeft ook een eigen willetje. Als je iets wilt dan piep je toch gewoon. Enja, wij geven dan ook weer te snel toe… Je zult denken op het eerste gezicht, wat een doetje. Maar Thaigo is heel dominant tegen andere honden en is hier de leider van de roedel. Eén blik is vaak voldoende.

Graag ligt hij op wacht in de deuropening van de garage en bij het hek naar de tuin van de achterburen. Want ja, de kat van de buren zou elk moment langs kunnen komen!

thaigo_in_de_tuin_01

Vaak gaan we met de roedel lekker wandelen langs de uiterwaarden van rivier de Waal waar wij direct langs wonen. Dan heeft hij het super naar zijn zin. Een waterrat is het niet zo maar overal snuffelen en de konijnenjacht vind hij geweldig. Soms gaat hij zo op in de race dat hij even niet terug komt. Hoe hard je ook roept! Als hij dan weer terug is kijkt hij je aan met een blik van:  “baas, maak je niet zo druk, ik ben er toch weer”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *