Even voorstellen

samen-met-honden-op-strandWij zijn Anita en Fred Krauweel en wonen met onze 2 volwassen zonen Geoffrey en Maikel in Gameren. Lekker dicht bij de uiterwaarden van de rivier de Waal, net onder Zaltbommel. Een prachtig rivierenlandschap waar wij met nu 7 shelties regelmatig wandelen.

In 2009 zijn wij besmet geraakt met het sheltie-virus. In dat jaar kwam onze eerste sheltie, Thaigo, bij ons wonen. Het was eigenlijk de bedoeling het bij één huishondje te houden maar dat liep dus anders.

In 2010 hebben wij onze kennelnaam “Lidani” geregistreerd. Deze naam is een woordspeling van de 2 voornamen van Anita.

dsc_6049Wij zijn lid van de Nederlandse Sheltievereniging (NSV) en fokken ook volgens de regels van deze rasvereniging. Wij staan vermeld op de fokkerslijst welke is gepubliceerd op de website van de Nederlandse Sheltievereniging.

Wij fokken uitsluitend met gezonde en CEA-vrije honden welke qua karakter, gezondheid en schoonheid geschikt zijn. Onze honden zijn ook onze gezinsleden en leven en slapen gewoon bij ons in huis.

Wij zijn niet overtuigd van de bewering van sommige fokkers dat alleen de Engelse Sheltie het juiste type zou zijn om aan de rasbeschrijving te kunnen voldoen. De positieve showresultaten van honden uit combinaties van Engelse-, Canadese- en Amerikaanse lijnen bevestigt dit. Vandaar dat wij ons niet alleen focussen op honden uit Engelse lijnen maar ook openstaan voor de schoonheid uit combinaties van Engelse, Amerikaanse en Canadese lijnen.

~ We try to keep an open mind in breeding the best from both worlds ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *