Zenith Blue From Marmorea’s Shelter – Angie

IMG_6541Geslacht: teef
Gebdat: 3-6-2013
Leeftijd: 11 jaren, 1 maand en 15 dagen
MDR1: ++ (Genetisch vrij)
CEA: (Genetisch) vrij
HD-A, Norbergwaarde 40
Stamboom

Ons blue merle teefje Angie is in augustus 2013 onze roedel komen versterken. Het is een volle zus van onze Ledger jr die net als zij een kind is van Keenie (Yalla Diva From Marmorea’s Shelter) en Ledger (Salt City The Dark Knight). Wij wilden graag nog een teefje uit die combinatie voor het super karakter en de prachtige bouw. Met het karakter lijken ze veel op elkaar al is Angie wat terughoudender en pittiger dan Ledger jr. Verder is ze lief, heel nieuwsgierig, speels, energiek, brutaal en staat ze vooraan als het om eten of botjes gaat. Zij bepaalt wanneer er gekroeld wordt. Angie ligt goed in de roedel. Met Joy kan ze goed overweg en speelt ze vaak maar ze zijn ook aan elkaar gewaagd . Nee, Angie is niet snel van iets onder de indruk. het is een pittige en statige dame. Ze kan gaan zitten met een air van: “mij maak je niets, had je wat?”.
Vanaf het moment dat Angie bij ons kwam heeft haar broer haar beschermd en begeleid. Hij liep steeds met haar mee naar buiten  tijdens de zindelijkheidstraining. Ook ’s morgens vroeg, als de rest van de roedel gewoon nog sliep ging hij met haar mee alsof ie haar vertelde van “nou, hier moet je plassen”. Als hij even een keer niet kwam dan bleef ze wachten op hem. Echt schattig om te zien alsof ze voelden dat ze broer en zus zijn.

Ook wordt ze continu belaagd door Dalton, het blue merle reutje van onze zoon die ruim een half jaar jonger is dan zij en ook bij ons in huis woont. Angie vindt het prima om steeds half te worden gesloopt en speelt uit hartenlust het spel mee. ’s Avonds kruipt ze nog wel eens moe tegen me aan op de bank. Zo van “slaap tie?”. Dan is ook haar energie eindelijk op en kan ik lekker even met haar knuffelen.

Angie is een komische wilde meid! Alles gaat bij haar in een onstuimig snel tempo. Of het nu om rennen spelen of eten gaat. Ze legt al haar energie er in. Ze is gewoon een vrolijk hondje en houdt ervan om je uit te dagen voor een stoeipartijtje of een spelletje koord trekken. Maar ze komt ook regelmatig bij je voor een knuffel en een aai.

AngieTegenover vreemden is e wat terughoudend maar kan toch meestal haar nieuwsgierigheid niet bedwingen. In de roedel ligt ze goed bij alle anderen. Vooral met haar zusje Lotus is ze dikke vriendinnen. Wel is Angie het type dat hoger in rang wil komen en dat botst soms wel eens even met Joy die de leidster is.

Ik moet moet vaak lachen om haar gekke fratsen. Angie is het clowntje van onze roedel.

 

Naar de foto’s van Angie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *