NL Ch. Blueprint From Marmorea’s Shelter – Dalton

Geslacht:   reu
Gebdat: 16-1-2014
Leeftijd: 10 jaren, 4 maanden en 29 dagen
MDR1: ++ (Genetisch vrij)
CEA (Genetisch) vrij
HD-A,  Norbergwaarde 36
Schofthoogte: 37cm
Wit-factor: Ja

Stamboom
Dalton staat voor gezonde teven met stamboom ter dekking.

Onze zoon Maikel wilde graag een sheltie voor zich zelf. Het liefts een blue merle reutje met een mooie witte kraag en fel blauwe ogen. Wij zelf hadden die wens ook al eens geuit. Maar wij wisten ook wel dat dit veel wensen waren. Er werd een nest geboren bij de kennel From Marmorea’s Shelter bij Thea en Addie de Jong in Ingen van moeder isa en vader Qubi. In dat nest zat een heel mooi blue merle reutje met een mooie volle kraag, net als zijn moeder. Of ie ook  blauwe ogen had konden we nog niet zien natuurlijk. Na een dag of 10 gingen de oogjes een heel klein stukje open en…. 2 kleine blauwe oogjes keken ons aan. Zouden ze blauw blijven?  Ja hoor, na een aantal weken zaten 2 mooie blauwe oogjes ons vanuit de ren bij Addie en Thea aan te kijken en continu te volgen. Hij wist gewoon dat ie met ons mee moest en dat gebeurde. Hij kreeg de naam “Dalton”, vernoemd naar de natuurkundige en scheikundig wetenschapper John Dalton. Maikel studeert Chemie in Utrecht en koos zijn naam.Dalton

Dalton is een echte kroelkont. Hij komt zo vaak bij je kroelen dat in de loop van de dag moet zeggen: nu even niet Dalton!”. Hij is heel sociaal, begroet iedereen, is heel energiek en speelt heel graag met de bal. Ook daagt hij heel graag de anderen in de roedel uit om een spelletje te doen. Hij is erg lenig, staat als ie even naar buiten wilt kijken in de vensterbank en als je er even geen erg in hebt staat ie op de tuintafel, laat graag van zich horen en heel soms graaft ie een gaatje in de tuin…. zucht….. Volgens mij had Maikel hem beter kunnen vernoemen naar Joe Dalton van Lucky Luke….. het is een echte boef!

2 thoughts on “NL Ch. Blueprint From Marmorea’s Shelter – Dalton

 1. Oooohhhhhh wat is dalton een prachtige sheltie!
  ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
  Ik ben ook helemaal gesmolten door zijn uitstraling.
  Dit zou ook mijn sheltie kunnen zijn.
  Helaas is onze sheltie met 8 jaar overleden aan honden MS . Zij was ook z’n vreselijk knuffeldier.????
  Nu in het gezelschap van 2 toy poedels 12 en 11 jaar oud en hopelijk nog langer maar toch is mijn hart verknocht aan een sheltie.
  Nog veel fijne jaren met dit plaatje
  Groetjes Danielle

 2. Inmiddels een tijdje verder en we mogen melden dat we van deze mooie sheltie Dalton een mooi sheltie meisje mogen verwelkomen in onze familie!!!
  Ze lijkt wel op haar papa????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *