How DoYou Do From Marmoreas Shelter – Ledger jr.

Geslacht:  
Gebdat: 1-3-2010
Leeftijd: 14 jaren, 2 maanden en 20 dagen
MDR1: ++ (Genetisch vrij)
CEA:  (Genetisch) vrij
HD-A, Norbergwaarde 35
Schofthoogte: 41cm
stamboom

Ledger jr. is onze zwart-witte reu en is vernoemd naar zijn vader. Hij kwam heel onverwacht op ons pad en hebben er geen spijt van gehad. In tegendeel! Dit is echt een geweldige hond!

Wij wilden graag naast Thaigo nog een hond erbij en zijn daarvoor gaan kennismaken  (en natuurlijk ook puppie kroelen) bij Thea en Addie de Jong van sheltiekennel “from Marmorea’s Shelter”. Wij hadden aan hen aangegeven dat we graag een blue merle reu wilde hebben en als het even kon met een mooie witte kraag en 2 van die schitterend blauwe ogen. Ja, nog eisen ook hoor….

We hadden het nestje dat er op dat moment was uit de combinatie van Ledger en Keenie al op de website gevolgd. Het was een prachtig nest met daarin een mooie verzameling van kleurcombinaties, tri-color, bi-black, blue merle en bi-blue. Hoe kan het gebeuren? Het bleu merle pupje was een teefje en geen bleu merle reu waar wij toen nog naar op zoek waren. Daarnaast was er voor alle puppen al een geschikt baasje gevonden. Het werd dus wachten op een volgend nest waarin wellicht een mooie bleu merle reu voor ons zou zitten.

Drie weken later op een vrijdagavond rond een uur of 8 gaat de telefoon. “Hallo, hier met Thea de Jong……” Of we soms belangstelling hadden voor die mooie zwart-witte reu. De vorige baas kwam er na een week achter dat het reutje niet in zijn/haar roedel paste. En….. wat doen we nu? Hij is prachtig maar geen blue merle. Laten we toch maar even gaan kijken, een afspraak gemaakt voor de volgende ochtend 10 uur.

Het was een heerlijke vrij pup, een heerlijke donder!. Wij waren meteen verliefd op dat mannetje. Die blue merle komt er ook nog wel een keer dachten we en hebben die mooie zwarte bi-black pup direct mee naar huis genomen. Zo zit je de ene avond zonder iets te weten koffie te drinken en heb je de andere morgen een pup!

Omdat we de door de vorige eigenaar aan de pup gegeven naam niet mooi vonden hebben we hem de naam Ledger jr. gegeven. Dit als eerbetoon aan zijn vader, Salt City The Dark Knight – Ledger.

Ledger jr. is mooi, lief en altijd vrolijk en ook altijd in voor een stoeipartijtje. Maar ook heel leergierig en een echte waterrat. Samen met de baas zwemmen vind hij geweldig! Of als de boten in de Waal schuimende golven maken aan de strandjes in de uiterwaarden rent Ledger er luid blaffend doorheen. Gevolgd door zijn schaduw Joy! Hij is onafscheidelijk van Joy, ons sable teefje. En Joy ziet Ledger jr. als haar grote voorbeeld en doet hem bijna overal in na. Zwemmen is namelijk niets voor haar. Samen een gat graven in het gazon draaien die twee hun poot niet voor om! Lekker samen touw trekken, heerlijk vinden ze dat. Dit zijn de 2 belhamels van de roedel. Met Thaigo kan hij goed overweg. Regelmatig daagt hij Thaigo uit voor een partijtje rennen. Hij mag dan groter zijn dan Thaigo, ontzag heeft hij nog steeds voor hem. Zijn baasjes zijn zijn grootste vrienden. Hij volgt ons overal. Waar wij zijn is Ledger of hij is op een punt waar ie ons beiden in de gaten kan houden.

Ledger kan ook heel lui zijn hoor. Hij ligt graag op de leuning van de bank als een echte macho. ‘s-Avonds na half 10 gaat het lampje uit. Hij gaat dan lekker in zijn favoriete hoekje liggen en wordt dan liever niet meer gestoord.

Het is een geweldige hond!

Een leuke bijkomstigheid is dat wij vanaf het moment dat Ledger bij ons kwam een hele fijne en hechte vriendschap hebben opgebouwd met Thea en Addie de Jong van sheltiekennel “from Marmorea’s Shelter”. Zij steunen ons waar mogelijk met het opzetten van onze kennel. Nog steeds zijn wij hen heel erg dankbaar voor het feit dat ze ons deze hond hebben toevertrouwd.

Naar de foto’s van Ledger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *