Lidani Fit as a Fiddle – Bini

Bini - Lidani Fit as a FiddleGeslacht: teef
Gebdat: 10-7-2017
Leeftijd: 7 jaren, 0 maanden en 6 dagen
Moeder: Noira
Vader: Dalton
MDR1: ++ (Genetisch vrij)
CEA: (Genetisch) vrij
Stamboom

Bini (Lidani Fit as a Fiddle) is ons jongste zelf gefokt tri-color teefje uit het F-nest. Dochter van Noira en Dalton. Een mooi drie kleur teefje, de kleinste van de roedel maar met mega veel pit.

Dat heeft ze van haar vader. Super nieuwsgierig en snel. Brutaal tegen de oudere Sheltie’s die dat tot nu toe nog steeds tolereren. Ze speelt veel met haar moeder, vader en Lotus. Nu ze bijna 2 jaar is komen er wel meer rust en kroel momenten en blijft ze heerlijk tegen je aan liggen. Ze draait op haar rug om lekker op haar buikje geaaid te worden.

Haar naam is een gecombineerd uit de namen van Bibi en Nina. Dit zijn de namen van de 2 stammoeders en nest-zussen van de Marmorea-lijnen waaruit wij onze honden hebben. Vlak voor de geboorte van Bini zijn beide teefjes enkele dagen na elkaar overleden op een leeftijd van 15 jaren. Doordat wij Dalton, uit de lijn van Bibi, en Noira, uit de lijn van Nina, met elkaar gekruist hebben komen deze 2 lijnen in Bini weer bij elkaar. Ter nagedachtenis aan Bibi en Nina hebben wij Bini naar hen vernoemd.

Bini was met de laatste nesten van Angie en Lotus erg nieuwsgierig en lief naar de pups. Nu is ze op de leeftijd gekomen om zelf pups te krijgen. We denken dat ze een goed moedertje zal gaan worden. We gaan het beleven. Bini is een kleine mooie druktemaker maar zullen haar voor geen goud willen missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *