Lidani Jingle Joy – Riven

  • Geslacht: teef
  • Gebdat: 16-06-2019
  • Leeftijd: 5 jaren, 0 maanden en 18 dagen
  • MDR1: +-
  • CEA:  (vrij)
  • HD: A
  • Stamboom

Riven is onze flinke tri-color dame. Ze is een kind van Bini en McGee (Lundecock’s Hey Mr). Ze is levendig en energiek maar ook heel aanhanlijk en knuffelt graag. Binnen en buiten in de tuin houdt ze samen met Bini alles in de gaten en moeten we ze regelmatig tot stilte manen. Ze speelt graag met de jongere Pebbles en heeft al vele happen in haar staart en oren van haar toegelaten. Wij moeten altijd om haar lachen als ze weer eens het ritueel opvoert om het zachtgekauwde botje van Bini te bemachtigen. Ze gaat dan naast Bini liggen liggen. Draait op haar zij en smeekt om het botje door steeds haar poot zachtjes naar Bini te slaan. Uiteindelijk krijgt ze het ook nog voor elkaar dat haar moeder het botje aan haar geeft. Bini verzorgt haar dochter nog regelmatig en Riven laat dit ook gelaten toe. Zo een grappig gezicht als je ziet dat Bini kleiner is dan haar dochter. Ze hebben echt een moeder dochter band.

Ga je wandelen met Riven komt er geen blafje over haar lippen. Ze blijft netjes naast je lopen en kijkt steeds naar je op. Riven wijkt geen meter van je zijde. Een echte werkhond en baas gericht. Samen wandelen met Pebbles doet ze ook erg goed. Ze rennen af en toe lekker achter elkaar aan maar nooit te ver en zonder geblaf.

Tegenover vreemden vertoont ze het typische Sheltie gedrag. Terughoudend en alert maar geef haar even de rust en tijd dan komt ze vanzelf aan je snuffelen.

Riven heeft samen met Jack (Middogs Jack Sparrow) in juni 2021 haar eerste nestje gehad en is een hele goede trouwe moeder gebleken. Jack en Riven zijn qua bouw van hetzelfde type en uiterlijk. Dat hebben ze ook echt aan hun reutjes doorgegeven. Het teeffje uit het nest lijkt echter weer veel op oma Bini. Zo zie je maar weer, je weet nooit hoe het loopt met de genen….

Foto’s van Riven

De vader van het 1e nestje: Jack (Middogs Jack Sparrow)

We vinden het heel fijn om contact te houden met de nieuwe baasjes. Uiteraard is niets verplicht maar het is heel fijn om met regelmaat een foto te zien van hoe de hondjes opgroeien. Onderstaand wat foto’s die we van de nieuwe eigenaren hebben ontvangen. 

Jake (Lidani Quite A Rascal)

Beau (Lidani Quite A Rebel)

Beau is bij Hoppe gaan wonen en zijn inmiddels dikke vrienden

Iggy (Lidani Quite An Adventurer)

Luna (Lidani Quick With Kisses)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *