Black Star of the Sheepdog Jumpers – Thaigo

ThaigoGebdat: 22-5-2009
Geslacht:  
Leeftijd: 13 jaren, 1 maand en 7 dagen
stamboom
Thaigo staat niet ter dekking

Thaigo is onze eerste hond, een driekleur reu met een heel lief zacht karakter. Als pup was zijn vacht donker bruin en waren we benieuwd of hij ooit mooi zwart zou worden. Ons maakte het niet uit , al was hij paars met stippen geweest. Hij is ons eerste hondje en we wilden gewoon een lieve huishond én als zijn vacht donker bruin zou zijn, dan hadden wij toch zeker wel een bijzondere sheltie. Maar de vacht veranderde toch.

thaigo_weegschaalThaigo is nu mooi diep zwart. Dat heeft hij van zijn moeder Pam meegekregen. Het zachte en op avontuur gaan dat heeft hij van zijn vader Twix. Thaigo kruipt atijd tegen je aan en gaat ’s avonds mee naar boven slapen op zijn grote kussen. Hij is een echte kroelkont. Het liefst wil hij de hele dag geaaid worden.
Met Ledger en Joy speelt hij graag. Thaigo houdt ook van spelletjes. ballen vangen, verstopte snoepjes zoeken, spelen met de voederbal enz. Het is een slim hondje. Hij is de enige hond bij ons die op commando kan blaffen en zwijgen… als er tenminste geen kat in de buurt is.

Thaigo heeft ook een eigen willetje. Als je iets wilt dan piep je toch gewoon. Enja, wij geven dan ook weer te snel toe… Je zult denken op het eerste gezicht, wat een doetje. Maar Thaigo is heel dominant tegen andere honden en is hier de leider van de roedel. Eén blik is vaak voldoende.

Graag ligt hij op wacht in de deuropening van de garage en bij het hek naar de tuin van de achterburen. Want ja, de kat van de buren zou elk moment langs kunnen komen!

thaigo_in_de_tuin_01Vaak gaan we met de roedel lekker wandelen langs de uiterwaarden van rivier de Waal waar wij direct langs wonen. Dan heeft hij het super naar zijn zin. Een waterrat is het niet zo maar overal snuffelen en de konijnenjacht vind hij geweldig. Soms gaat hij zo op in de race dat hij even niet terug komt. Hoe hard je ook roept! Als hij dan weer terug is kijkt hij je aan met een blik van:  “baas, maak je niet zo druk, ik ben er toch weer”.

Naar de foto’s van Thaigo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.