Pup verwachting…

Onze honden zijn onze huisgenoten en onze hobby. Het fokken met onze honden doen wij ook als hobby en alleen als het regeltechnisch mag en ons uit komt. Wij hebben geen planning en maken die ook niet omdat we ons daar niet aan willen binden. Een nestplanning hebben wij dus niet en aankomende nestjes kondigen we niet aan. We hanteren een lijst met belangstellenden waarop wij alleen mensen plaatsen waarvan we de indruk hebben dat zij een heel goed thuis voor onze pups kunnen bieden. Wanneer er pups te verdelen zijn werken wij niet de volgorde van de wachtlijst af maar selecteren wij de in onze ogen meest geschikte plaatsen voor de pup uit alle belangstellenden die op dat moment op de wachtlijst staan. 

Pup verwachting is  altijd een lastig onderwerp. Je kunt hier niet altijd iets zinnigs over zeggen. Je bent immers geheel afhankelijk van moeder natuur. Wanneer wordt het teefje loops? Is het teefje bevrucht na de dekking? Worden de pups levend geboren? Zijn de geboren pups levensvatbaar.

Pups lekker aan het pap eten

We krijgen regelmatig mailtjes met vragen of we pups hebben of krijgen. Informatieve mailtjes proberen we altijd te beantwoorden. We zijn hier echter niet continu mee bezig waardoor het soms wat langer kan duren voordat we uw mail beantwoorden. Voor alle duidelijkheid, we zijn geen bedrijf maar fokken Shelties voor onze  hobby. Wilt u meer informatie over de aanschaf van een Sheltiepup of heeft u belangstelling voor een pup lees dan de pagina: Een pup aanschaffen. Het is helaas voor ons geen doen om iedereen die wilt komen kennismaken uit te nodigen. Daarom kunnen we aan de verzoeken om met ons en onze honden kennis te komen maken niet voldoen.

Realiseer u dat er een uitzonderlijk grote vraag naar pups is. Een Sheltie geeft gemiddeld 3 tot 4 pups per nestje. U zult begrijpen dat u geduld moet hebben om voor een pup in aanmerking te komen. Ons advies is dan ook om u bij meerdere fokkers in te schrijven. Op de site van de Nederlandse Sheltievereniging vind u een lijst met fokkers waar u met een gerust hart een pup kunt aanschaffen. Echter bij hen is de vraag ook erg groot. We hopen wel dat u kritisch blijft op de fokker waar u een pup koopt. Broodfokkers nemen het niet zo nauw met de regelgeving en het welzijn van de ouderhonden en beleven gouden tijden. Omdat zij snel een pup kunnen leveren tegen een relatief laag bedrag, vaak uit fokkerijen uit het oostblok, en mensen snel een pup willen hebben doen zij goede zaken. Doe hier niet aan mee en heb dus geduld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *