Puppy’s

Pup slaapt bij moederNatuurlijk ben je bij het fokken afhankelijk van moeder natuur. Als zij het toe laat, de gezondheid van de teef in goede orde is en er een gezonde geschikte reu gevonden wordt fokken wij een nestje met onze teven.

Lotus_05De puppy’s uit deze nesten worden in huiselijke sfeer groot gebracht. De eerste 3 weken zijn de pups met moeder op onze slaapkamer afgezonderd van de andere honden. Op die manier kunnen moeder en kinderen in alle rust de tijd aan elkaar besteden.  Rust is heel belangrijk voor moeder en kids!  Na 3 weken verhuizen ze naar beneden en nemen vervolgens deel aan alles wat in huis gebeurt. Als het ook maar enigszins goed weer is om naar buiten te gaan  met de pups zijn ze buiten en kunnen ze in onze tuin naar hartenlust ravotten en kattenkwaad uithalen! Natuurlijk wel onder het toeziend oog van de moeder, soms een aantal andere honden en wijzelf.
Pup drinkt op de rug bij moeder

Wij fokken uitsluitend volgens de regels van de rasvereniging “de Nederlandese Sheltie Vereniging”. Uiteraard worden de puppy’s tussen de 6 en 8 weken gecontroleerd op oogafwijkingen, worden ze gechipt, geënt en krijgen een stamboom!

Bij het vergeven van een pup is voor ons het aller belangrijkste dat de pup op een goede en kansrijke plek terecht komt en dat er een klik is tussen de hond en het baasje.

Wilt u meer informatie over de aanschaf van een Sheltiepup lees dan de pagina: Een pup aanschaffen