Nest 6 – Noira en Dalton

Lidani Covered With Black Satin  & Blueprint From Marmorea’s Shelter

Lidani Covered With Black Satin – Noira is genetisch CEA vrij, MDR1 +/+ en mist 2 elementen
Blueprint From Marmorea’s Shelter – Dalton is genetisch CEA vrij, MDR1 +/+, HD-A nb36 en heeft een compleet gebit

Uit deze combinatie zijn op 10 juli 2017 1 blue merle teefje en 1 tri-color teefje geboren.

De geboorte

Op de 60e dag van de dracht heeft Noira ons verrast met 2 pupjes. Hoewel we haar goed onder controle hadden en de temperatuur geen aanleiding gaf om anders te handelen ging ze ’s morgensvroeg gewoon met de anderen lekker spelen in de tuin. Zo rond 10 uur stond ze samen met de anderen een beetje in een vreemde houding de baas welkom te blaffen. Dat krom staan vond de baas wat vreemd en na gecontroleerd te hebben bleek de bevalling al begonnen te zijn. Noira dacht het wel even alleen tussendoor te doen.

Snel met haar naar boven. Alsof we het wisten hadden we net ‘s-ochtends alle benodigde materialen uitgekookt en klaar gelegd. Het werd een zware bevalling. Nu hadden we dit al verwacht omdat we op de gemaakte röntgenfoto al gezien hadden dat er 2 pups geboren zouden worden. Vaak in dit soort situaties zijn de pups dan al goed bij moeder gegroeid. Na een forse inspanning van Noira werd uiteindelijk om rond 11:15 een blue merle teefje met een geboortegewicht van 245 gram geboren. Na even goed geholpen te hebben bleek het een gezonde dame te zijn. Even tijd voor Noira om op adem te komen. Al snel kwamen de weeën weer op gang. Ook deze keer ging het niet vanzelf. Ons kleine wijfie had de taak om een tri-color teefje van 260 gram op de wereld te zetten. Dit was om 12:30 een feit. Ook deze jonge dame had even wat hulp nodig en moest ook even bijkomen van alle inspanningen maar gelukkig kunnen we deze gezonde dame aanleggen bij haar moeder.

Het is Noira’s eerste nestje maar wat is de natuur toch wonderlijk. Ze pakt deze taak op alsof ze dit al vele malen eerder gedaan heeft. Ze wijkt geen minuut van haar pupjes en verzorgt ze met alle liefde. Wij zijn heel erg blij dat de pups gezond geboren zijn en dat Noira ook deze zware bevalling zo goed heeft gedaan.

Foto’s

Bekijk per week de foto’s en video’s uit dit nestje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *